Ambulante begeleiding voor
(jong)volwassenen (18+)

 

Ondersteuning bij praktische zaken

Prokino Zorg is er ook voor volwassenen die ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat zij door problemen of een beperking bepaalde dagelijkse dingen niet helemaal op eigen kracht kunnen. In de begeleiding bieden we hulp bij praktische zaken. Volwassenen kunnen voor deze begeleiding in verschillende regio's in Nederland terecht.> Bekijk de beschikbare locaties

Wij helpen je vooruit

Vind je het lastig om je financiën op orde te krijgen, om gezond te eten of heb je moeite om contact te maken met andere mensen? Bij Prokino Zorg helpen we je graag vooruit. Zo is er in de begeleiding aandacht voor het aanbrengen van structuur in je dagelijkse bezigheden, thuis en buitenshuis. De begeleiding kan daarom thuis zijn, maar ook op je werk. Samen met jou kijken we waar je aan wilt werken. Wil je individuele begeleiding aanvragen? Dit doe je bij jouw gemeente via het WMO-loket.

 

De juiste hulp

Met een netwerk aan partners biedt Prokino Zorg de hulp die nodig is.

Het verhaal van Monica (41)

Na een periode van zeven maanden in een psychiatrisch ziekenhuis is Monica aan de beterende hand. Het nazorgteam dringt aan op professionele begeleiding voor de eerste tijd na haar ontslag. Een begeleider van Prokino Zorg bezoekt Monica daarom wekelijks thuis. In kleine, haalbare stapjes lukt het Monica door de begeleiding om haar taken in het huishouden weer op te pakken en haar sociale contacten weer aan te halen.

 

Er wordt contact gelegd met een ‘maatjes' project om te kijken of Monica gekoppeld kan worden aan een vrijwilliger die regelmatig iets leuks met haar gaat doen, maar met wie ze ook kan praten. Daarnaast stimuleert de begeleider van Prokino Monica om contact te onderhouden met haar werkgever. Zo wordt de begeleiding geleidelijk afgebouwd en kan Monica  weer zelfstandig de regie over haar leven voeren.

 

Ambulante hulpverlening per regio

Prokino Zorg biedt individuele begeleiding voor volwassenen vanaf 18 jaar in de volgende regio's:


Zeeland
Noord-Brabant
Limburg


Ben je op zoek naar individuele begeleiding voor een kind? Meer informatie daarover vind je hier.

 

Ambulante hulpverlening aanvragen

Ben je als verwijzer op zoek naar individuele, ambulante hulpverlening voor een volwassene? Een aanvraag doe je via ons aanmeldformulier.


Staat de regio waarin de volwassene woont niet tussen de genoemde opties? Neem dan contact op via het contactformulier. Wij kijken graag hoe we kunnen helpen.