Begeleid wonen voor jongvolwassenen
van 16 tot 23 jaar

 

Begeleiding naar zelfstandig wonen

Begeleid wonen is er voor jongeren en jongvolwassenen die graag op zichzelf willen wonen, maar nog wat begeleiding kunnen gebruiken. Zij krijgen bij Prokino Zorg een eigen kamer en een aantal uur per week begeleiding op maat om in de toekomst zelfstandig te kunnen wonen. Gemiddeld blijft iemand 1 tot 2 jaar bij Prokino Zorg wonen voordat hij/zij klaar is voor een reguliere woonplek. Soms biedt Prokino Zorg dan vanuit de nieuwe woonplek nog ambulante begeleiding.> Bekijk de beschikbare locaties

Op jouw eigen plek

Wat houd begeleid wonen bij Prokino Zorg eigenlijk in? Je hebt een eigen plek en krijgt daarnaast begeleiding bij de doelen waar je aan wilt werken. Bijvoorbeeld op het gebied van een opleiding of een baan. Uiteraard leren we je ook vaardigheden om straks zelfstandig te kunnen wonen. Bijvoorbeeld hoe je jouw financiën beheert of het huishouden doet. Op sommige locaties is er ook begeleid wonen voor moeder en kind en kun je ook begeleiding krijgen bij de opvoeding. Wil je begeleid wonen aanvragen? Dit doe je bij jouw gemeente.

 

De juiste hulp

Samen bepalen we de begeleiding die past bij de ontwikkeling en de doelen.

Het verhaal van Michiel

Michiel is 17 jaar oud en zit in het eindexamenjaar. Zijn ouders zijn net gescheiden en hebben nog veel strijd met elkaar. Bij beide ouders is Michiel verwikkeld in een loyaliteitsconflict. Hij voelt zich onmachtig in deze situatie, zijn schoolprestaties nemen af en hij trekt zich terug van zijn vrienden. Op advies van zijn schoolmentor bespreekt hij dit met zijn huisarts. Die adviseert om tijdelijk ergens anders te gaan wonen.


Michiel komt bij Prokino Zorg op een begeleid (kamer)wonen project. Hij krijgt een eigen kamer en samen met zijn begeleidster maakt hij een plan voor wat hij wil leren. Michiel wil vooral rust vinden en structuur aanbrengen en zo zijn eindexamen halen, plannen voor daarna maken en het contact met zowel zijn vader als moeder weer opbouwen. Zijn begeleidster helpt hem met een dagelijkse planning voor zijn studie, helpt hem leren koken en financiën beheren en geeft hem praktische tips en ondersteuning om de scheiding van zijn ouders een plekje te kunnen geven.

 

Begeleid wonen locaties

Prokino Zorg biedt een begeleid wonen traject op de volgende locaties:
Rotterdam
Nijmegen

 

Begeleid wonen aanvragen

Ben je als verwijzer op zoek naar een plek in een begeleid wonen voorziening? Een aanvraag doe je via ons
aanmeldformulier.


Staat de regio waarin de jongere of jongvolwassene woont niet tussen de genoemde locaties? Neem dan contact op via het contactformulier. Wij kijken graag hoe we kunnen helpen.