BSO plus voor kinderen van 4 tot 13 jaar

 

Extra aandacht en begeleiding

Buitenschoolse opvang plus (BSO plus) is voor kinderen van 4 tot 13 jaar die extra begeleiding nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat zij achterlopen in de ontwikkeling of om een andere reden niet naar een reguliere BSO kunnen. Na schooltijd worden zij liefdevol opgevangen door een vaste begeleider. Samen met hem of haar werken zij aan hun ontwikkeling en krijgen zij de aandacht die zij nodig hebben om te groeien.> Bekijk de beschikbare locaties

Zo gewoon mogelijk

Prokino Zorg biedt op verschillende locaties plekken op een BSO plus. Iedere locatie vult de zorg en begeleiding op zijn eigen manier in. Waar mogelijk gaat jouw kind mee in de reguliere BSO groep. Zo zorgen we ervoor dat hij of zij zo gewoon mogelijk mee kan doen met vriendjes en vriendinnetjes van school. Wil je BSO plus aanvragen voor jouw kind? Dit doe je via het Centrum voor Jeugd en Gezin of het sociale wijkteam binnen jouw gemeente.

 

 

Zo gewoon mogelijk

Bij Prokino Zorg vinden we het belangrijk dat onze opvang zo gewoon mogelijk is.
Omdat we wensen dat ieder kind zo gewoon mogelijk mee kan doen: thuis, op school en op de opvang.

Het verhaal van Sanne

Sanne is 9 en maakt moeilijk contact met andere kinderen. Dit heeft te maken met haar stoornis in het autisme spectrum en haar faalangst. Toen Sanne net op de BSO plus kwam, trok zij erg naar de begeleiding toe en was ze angstig in het contact met anderen. Sanne komt nu ruim een jaar op de BSO plus en heeft twee kinderen leren kennen op de groep waarbij zij zich vertrouwd voelt en met wie zij goed kan spelen.


Binnen de groepsbegeleiding heeft Sanne haar eigen doelen waar zij aan werkt, zoals het aangeven van haar eigen grenzen. Belangrijk is hierbij dat ze deze grenzen op tijd leert aan te geven zonder daarbij te gillen of te slaan. Elke dag wordt er aan het einde van de middag met het groepje geëvalueerd. Hoe is de dag gegaan en hoe is er aan de doelen gewerkt? Doordat de BSO plus Sanne een dagritme en veiligheid biedt voelt zij de ruimte om succeservaringen op te doen en ontwikkelt zij autonomie en zelfvertrouwen.

 

BSO plus locaties

Prokino Zorg biedt BSO plus voor kinderen van 4 tot 13 jaar in de volgende regio's:

Zwolle
Kampen
Veluwe
Maasbracht


Ben je op zoek naar individuele thuisbegeleiding voor een kind? Meer informatie daarover vind je hier.

 

BSO plus aanvragen

Ben je als verwijzer op zoek naar BSO plus voor een kind? Een aanvraag doe je via ons aanmeldformulier.


Staat de regio waarin het kind woont niet tussen de genoemde locaties? Neem dan contact op via het contactformulier. Wij kijken graag hoe we kunnen helpen.