Fasehuis voor jongeren vanaf 15 jaar

 

Een begeleide woonplek

In het fasehuis biedt Prokino Zorg een begeleide woonplek voor jongeren vanaf 15 die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen en op een groot aantal aspecten begeleiding nodig hebben. Samen werken we in 4 fasen van begeleiding toe naar zelfstandigheid. De gemiddelde duur van het verblijf wisselt, maar is gemiddeld 2 tot 5 jaar. Daarna kan hij of zij mogelijk weer terug naar huis, zelfstandig wonen of doorgroeien naar een andere woonvoorziening van Prokino Zorg.


Prokino Zorg heeft meerdere fasehuis locaties. Iedere locatie richt de zorg op zijn eigen manier in.> Bekijk de beschikbare locaties

Veilig en vertrouwd

Hoe is het om in een fasehuis van Prokino Zorg te wonen? Het is er veilig en vertrouwd. Je krijgt hier met de hulp van jouw begeleider alle ruimte om te leren. En om nieuwe stappen te zetten naar een opleiding of een (bij)baan. Dat doen we samen, stap voor stap aan de hand van 4 fasen. Wil je een plek in ons fasehuis aanvragen? Dit doe je bij jouw gemeente.

 

De juiste hulp

Samen bepalen we de begeleiding die past bij de ontwikkeling.

Het verhaal van Wesley

Wesley is 16 jaar en is vanuit de leefgroep doorgegroeid naar het fasehuis. Door zijn moeilijke thuissituatie en zijn ADHD woont Wesley al enige tijd niet meer bij zijn ouders. Hij wil zich graag richten op zijn toekomst en oriënteren op een studie na zijn middelbare school.

 

Zijn mentor bij Prokino Zorg helpt hem in het fasehuis stap voor stap zelfredzaam te worden, zijn eigen keuzes te maken en voor te bereiden om op termijn zelfstandig te gaan wonen. 

 

Fasehuis locaties

Prokino Zorg biedt residentiële jeugdzorg in een fasehuis op de volgende locaties:

Rotterdam
Maasbracht

 

Een plek in het fasehuis aanvragen

Ben je als verwijzer voor een jongere op zoek naar een plek in een fasehuis?
Een aanvraag doe je via ons aanmeldformulier.


Staat de regio waarin de jongere woont niet tussen de genoemde opties? Neem dan contact op via het contactformulier. Wij kijken graag hoe we de jongere kunnen helpen.