Ambulante gezinsbegeleiding voor ouders
en kinderen van 0 tot 18 jaar

 

Samen fijn opgroeien

Gezinsbegeleiding is er voor gezinnen die ondersteuning nodig hebben bij de opvoeding van een kind waarbij sprake is van psychosociale problematiek, een verstandelijke beperking, een gedrags- of ontwikkelingsstoornis of psychiatrische problematiek. We adviseren en ondersteunen in de opvoeding, maar ook in de omgang met anderen. Zodat zij samen als gezin veilig en fijn met elkaar opgroeien.

 


> Bekijk de beschikbare locaties

Praktische en emotionele begeleiding

Wanneer een kind het moeilijk heeft, heeft dit natuurlijk ook effect op de rest van het gezin. Daarom bieden we bij Prokino Zorg met gezinsbegeleiding ondersteuning aan het gezin als geheel. Bij praktische zaken, maar ook op emotioneel gebied. We begeleiden bij de opvoeding en bij het opgroeien van het kind en eventuele broers en zussen. De begeleiding bieden we thuis, in de eigen vertrouwde omgeving. Je vraagt gezinsbegeleiding aan via jouw gemeente.

 

 

De juiste zorg

Bij Prokino Zorg kijken we om naar alle kinderen en jongeren die extra aandacht nodig hebben.
Wij bieden begeleiding bij allerhande gedragsproblemen en problemen binnen het gezin.
Samen stemmen we af hoe we de juiste hulp kunnen bieden.

Het verhaal van Ghislaine

Moeder Ghislaine heeft voor haar gezin met drie kinderen (1,6 en 9 jaar oud) gezinsbegeleiding aangevraagd. Voornamelijk om de twee oudste kinderen die het syndroom van Asperger hebben. Zij hebben moeite op school, vinden weinig aansluiting bij hun klasgenootjes en op de sportclub worden zij gepest. Hun jongere broertje kreeg hierdoor ook last van spanningen.


Met de begeleider van Prokino Zorg hebben zij eerst een begeleidingsplan opgesteld. Samen werken zij eraan om het gedrag van de oudste kinderen beter te begrijpen, zodat de ouders ze kunnen steunen en om ook het contact tussen de drie kinderen te verbeteren.


Voor Ghislaine en haar man is de gezinsbegeleiding zo'n opluchting: ze staan er niet meer alleen voor. Ook de kinderen ervaren meer rust thuis, wat ervoor zorgt dat zij ook fijner met elkaar samenspelen. Geleidelijk aan verbeteren ook de schoolresultaten van de oudste kinderen.

 

Gezinsbegeleiding in verschillende regio's

Prokino Zorg biedt gezinsbegeleiding aan in verschillende regio's, namelijk in:

Midden-oost

Veluwe e.o.

Rotterdam-Rijnmond
Zeeland
Brabant
Limburg


Zoek je individuele begeleiding voor een kind tussen de 0 en 18 jaar? Meer informatie daarover vind je hier.

 

Gezinsbegeleiding aanvragen

Ben je als verwzijer op zoek naar gezinsbegeleiding voor een gezin met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar? Een aanvraag voor gezinsbegeleiding doe je via ons aanmeldformulier.


Staat de regio waarin het gezin woont niet tussen de genoemde opties? Neem dan contact op via het contactformulier. Wij kijken graag hoe we het gezin kunnen helpen.