Kinderopvang plus voor kinderen van 0 tot 4 jaar

 

Extra aandacht en begeleiding

Voor kinderen die achterlopen in de ontwikkeling, bijvoorbeeld door een beperking, is er kinderopvang plus. Plus staat voor de extra begeleiding die Prokino Zorgt hier biedt op de opvang: in het leren omgaan met anderen, in het leren luisteren en zichzelf uitdrukken, maar ook in de ondersteuning bij lichamelijke verzorging. De kinderopvang plus is erop gericht dat ieder kind zo gewoon mogelijk mee kan doen. Onze groepen zijn dan ook vaak op een locatie waar ook reguliere opvanggroepen zijn en waar mogelijk combineren we deze. Iedere locatie kent hiervoor zijn eigen invulling.> Bekijk de beschikbare locaties

Liefdevol en professioneel

Belangrijk is dat we de best passende begeleiding bieden voor het kind zodat hij/zij zo gewoon mogelijk kan opgroeien. Dit doet Prokino Zorg in afstemming met de ouders en eventueel met het consultatiebureau. Op de kinderopvang plus hebben de pedagogisch medewerkers de expertise om het kind liefdevol op te vangen en te begeleiden. Wil je kinderopvang plus aanvragen voor jouw kind? Dit doe je via het Centrum voor Jeugd en Gezin binnen jouw gemeente.

 

Zo gewoon mogelijk

Bij Prokino Zorg vinden we het belangrijk dat onze opvang zo gewoon mogelijk is.
Omdat we wensen dat ieder kind zo gewoon mogelijk mee kan doen: thuis en op de opvang.

Het verhaal van Aisha

Aisha van 2,5 jaar is opgenomen op de kinderopvang plus groep. Aisha heeft een groeiachterstand en loopt en praat moeizaam. Een reguliere opvang kan haar niet voldoende zorg bieden. De kinderopvang plus groep kan dat wel. Hier komt onder andere de logopedist om te kijken welke oefeningen de groepsleiding en ouders met Aisha kunnen doen. En op de groep worden spelletjes gedaan die bijdragen aan haar ontwikkeling. Een jaar later heeft Aisha een deel van haar achterstand ingehaald, zij loopt nu goed en het praten is op gang gekomen.

 

Kinderopvang plus locaties

Prokino Zorg biedt kinderopvang plus voor kinderen van 0 tot 4 jaar in de volgende regio's:

Drenthe
Veluwe
Limburg


Ben je op zoek naar individuele thuisbegeleiding voor een kind? Meer informatie daarover vind je hier.

 

Kinderopvang plus aanvragen

Ben je als verwijzer op zoek naar kinderopvang plus voor een gezin? Een aanvraag doe je via ons aanmeldformulier.


Staat de regio waarin het kind woont niet tussen de genoemde opties? Neem dan contact op via het contactformulier. Wij kijken graag hoe we kunnen helpen.