Kamer Training Centrum (KTC)
voor jongeren van 16 tot 18 jaar

 

Op weg naar zelfstandig wonen

In het Kamer Training Centrum (KTC) krijgen jongeren 24/7 begeleiding om in de toekomst zelfstandig te kunnen wonen. De jongeren die hier verblijven hebben al enige mate van zelfstandigheid, maar hebben nog wel begeleiding nodig. Zij kunnen op het KTC oefenen met verantwoordelijkheid nemen, maar hoeven het nog niet alleen te doen.  Prokino Zorg biedt op verschillende locaties begeleiding op een KTC aan. Iedere locatie kent zijn eigen invulling. Zo kunnen op sommige locaties ook jongvolwassenen tot 23 jaar op het KTC terecht of is er een speciaal KTC voor meiden.> Bekijk de beschikbare locaties

Werken aan eigen doelen

Wat houd het wonen op een KTC voor jou als jongere in? Samen met een mentor stel je jouw eigen doelen op waar je aan wilt werken. Bijvoorbeeld op het gebied van een opleiding, (gezonde) levensstijl, de invulling van je vrije tijd of jouw sociale vaardigheden. Uiteraard leren we je ook de vaardigheden die nodig zijn om op jezelf te kunnen wonen, zoals het doen van je eigen administratie en huishouden. Wil je een plek in één van onze KTC's aanvragen? Dit doe je bij jouw gemeente.

 

De juiste hulp

Samen bepalen we de begeleiding die past bij de jongere.

Het verhaal van Esther

Esther is 17 jaar oud. Haar vader is overleden en haar moeder heeft een nieuwe partner met wie Esther veel ruzie heeft. Haar moeder heeft vooral aandacht voor de nieuwe baby die ze met haar nieuwe partner kreeg. Esther voelt zich erg eenzaam, de spanningen in huis lopen op en ze keert zich steeds meer af van thuis. Hierdoor komt ze na overleg op het KTC van Prokino in Maasbracht wonen. 

 

In het KTC krijgt Esther de aandacht die ze zoekt en krijgt ze begeleiding bij haar school en de keuze voor een vervolgstudie. Ook helpt de begeleidster haar om haar eigen financien te beheren en een bijbaan te vinden voor als Esther straks 18 is. Zo leert Esther op haar eigen tempo zelfstandig te worden.

 

KTC locaties

Prokino Zorg biedt residentiële jeugdzorg in een Kamer Training Centrum op de volgende locaties:

Rotterdam
Nijmegen

 

Een plek op het KTC aanvragen

Ben je als verwijzer voor een jongere op zoek naar een plek in een KTC? Een aanvraag doe je via ons aanmeldformulier.


Staat de regio waarin de jongere woont niet tussen de genoemde locaties? Neem dan contact op via het contactformulier. Wij kijken graag hoe we de jongere kunnen helpen.