Leefgroep voor kinderen van 0 tot 18 jaar

 

Opvang voor kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen en die ook niet in hun eigen netwerk terecht kunnen, kunnen bij Prokino Zorg tijdelijk op de leefgroep wonen als vervangende woonvoorziening. Hier verblijven zij totdat zij weer thuis kunnen wonen of totdat zij doorstromen naar een andere woonverziening.


Voor meiden voor wie het niet wenselijk is om in een gemengde groep te wonen, is er een speciale meidengroep. De mogelijkheden hiervoor en de verdere invulling van de leefgroep verschillen per locatie.> Bekijk de beschikbare locaties

Een veilige woonplek

Op de leefgroep benaderen we zoveel mogelijk het normale leven van thuis. De bedoeling is dat een kind of jongere zich hier veilig en vertrouwd voelt, zodat hij of zijn aan de ontwikkeling kan werken. Ouders of verzorgers krijgen hierin ook een rol om het kind of de jongere te ondersteunen bij die ontwikkeling. Wil je als ouder of verzorger een plek in één van onze leefgroepen aanvragen voor jouw kind? Dit doe je bij jouw gemeente.

 

De juiste hulp

Samen met het gezin stemmen we af hoe we de juiste hulp kunnen bieden.

Het verhaal van Louise

Louise is 14 jaar oud en woont sinds een aantal maanden op de leefgroep van Prokino in Rotterdam. Sinds de scheiding heeft Louise moeite met gezag en heeft zij gedragsproblemen ontwikkeld. Hierdoor gaat het met Louise ook op school niet goed en is ze vorig jaar al een klas blijven zitten. Haar ouders konden de zorg voor Louise, ook door persoonlijke problemen, niet meer aan. 

 

Structuur en regels zijn voor Louise heel belangrijk, waardoor er in overleg met de ouders is besloten om Louise tijdelijk bij Prokino te laten wonen. Hier besteedt de begeleiding veel aandacht aan rust en ritme voor Louise. Maar zij werken ook samen aan andere doelen, zoals samenwerken met klasgenoten op schoolprojecten. De begeleiding en de rust op de leefgroep doen Louise zichtbaar goed.

 

 

 

Leefgroep locaties

Prokino Zorg biedt residentiële jeugdzorg in een leefgroep op de volgende locaties:

Rotterdam
Nieuwegein
Lemmer
Maasbracht


Ben je op zoek naar een tijdelijke woonvoorziening met veel begeleiding voor een jongere tussen de 15 en 18 jaar? Voor deze groep is er het fasehuis.

 

Residentiële jeugdzorg aanvragen

Ben je als verwijzer voor een kind of jongere op zoek naar een plek in een leefgroep? Een aanvraag doe je via ons aanmeldformulier.


Staat de regio waarin het kind of de jongere woont niet tussen de genoemde locaties? Neem dan contact op via het contactformulier. Wij kijken graag hoe we kunnen helpen.