Logeerhuis voor kinderen en jongeren
tot 18 jaar

 

Als het even niet meer gaat

In het logeerhuis kunnen kinderen terecht die tijdelijk, gedeeltelijke opvang nodig hebben. Het is bedoeld om ouders of verzorgers te ontlasten in de zorg voor kinderen met bijvoorbeeld een beperking of uitdaging in de ontwikkeling. In het logeerhuis verblijven de kinderen of jongeren met andere leeftijdsgenoten voor bijvoorbeeld een dag of dagdeel in het weekend of tijdens de schoolvakantie. De openingstijden van het logeerhuis verschillen per locatie.> Bekijk de beschikbare locaties

Logeren onder leeftijdsgenoten

Soms is het prettig voor een kind om er even tussenuit te zijn, maar ook een ouder kan soms wat rust gebruiken. In het logeerhuis kan een kind dan terecht om te logeren. En dat is eigenlijk heel leuk; in het logeerhuis zijn leeftijdsgenoten waar het kind leuke dingen mee kan doen. Tel daar de lieve en zorgzame begeleiding bij op en je kunt jouw kind met een gerust hart naar ons logeerhuis brengen. Wil je een plek in één van onze logeerhuizen aanvragen? Dit doe je bij jouw gemeente.

 

Kind en ouders centraal

Samen met het kind en de ouders stemmen we af hoe we de juiste hulp kunnen bieden.

Het verhaal van Jan

Jan is 8 jaar en woont alleen met zijn moeder. Jan is een lieve, behulpzame jongen waarbij de diagnose ADHD is gesteld. Hij en zijn moeder zijn dol op elkaar. Hoewel zijn moeder erg goed weet hoe zij met Jan om moet gaan, zijn de weekenden soms zwaar. Jan is erg druk en vraagt veel aandacht. Doordat zijn moeder fulltime werkt, houdt zij weinig tijd voor zichzelf over om weer op te kunnen laden. Ook in haar netwerk is er geen geschikte plek waar Jan af en toe naar toe kan.


Na een gesprek met de huisarts maken zij een afspraak met Prokino Zorg. Jan komt voortaan één keer per maand een weekend naar het logeerhuis van Prokino Zorg. Hij vindt daar aansluiting met leeftijdsgenootjes en een vaste dagstructuur, wat hem erg helpt. Zijn moeder kan tijdens deze weekenden weer opladen en krijgt langzaam weer tijd en ruimte voor uitjes met vrienden.

 

Logeerhuis locaties

Logeren in het logeerhuis kan in:


Maasbracht


Ben je op zoek naar een tijdelijke, fulltime woonvoorziening voor een kind in de leeftijdscategorie van 6 tot 12 jaar? Misschien biedt een leefgroep uitkomst.

 

Zorg aanvragen

Ben je als verwijzer voor een kind of jongere op zoek naar een plek in een logeerhuis? Een aanvraag doe je via ons aanmeldformulier.


Staat de regio waarin het gezin woont niet tussen de genoemde locaties? Neem dan contact op via het contactformulier. Wij kijken graag hoe we het gezin kunnen helpen.