MDFT voor jongeren
van 12 tot 19 jaar

 

Begeleiding van een professionele therapeut

Voor jongeren met meervoudige problemen kan MDFT steun bieden. Een voorbeeld is een jongere met een gedragsstoornis die ook problemen heeft op het gebied van alcohol- of drugsmisbruik of criminaliteit. MultiDimensionele FamilieTherapie (MDFT) is een erkend behandelprogramma om met meervoudige problemen om te gaan. De therapie duurt gemiddeld 6 tot 8 maanden, afhankelijk van de problematiek.


Prokino Zorg biedt in verschillende regio's in Nederland MDFT aan.> Bekijk de beschikbare locaties

Voor de jongere en de ouder(s)

Tijdens een MDFT-behandeling ligt de focus van de therapeut allereerst op de jongere. Maar ook de ouders of verzorgers zijn betrokken bij de behandeling. De therapeut gaat niet alleen in op wat er bij de jongere misgaat en beter kan, maar ook hoe het gezin, vrienden, school, werk en de vrijetijdsbesteding van de jongere van invloed zijn op het gedrag en wat zij daarin samen kunnen verbeteren.


Wil je MDFT aanvragen voor jouw kind? Dat doe je bij jouw gemeente.

 

Ouders en kind centraal

In overleg met de jongere en de ouders stemmen we af hoe we de juiste hulp kunnen bieden.

We kijken zoveel mogelijk hoe we dit kunnen aansluiten bij school en werk en bieden een veilige plek voor ouders en kind.

Het verhaal van Maik

De ouders van Maik (14 jaar) zijn met Maik naar therapie (MDFT) gekomen omdat zij veel moeite hebben met zijn gedrag: hij heeft een grote mond en hangt veel buiten met vrienden die een negatieve invloed op hem hebben. Hierdoor is Maik al een aantal keer in aanraking geweest met politie.


Tijdens de (MDFT) therapie heeft de therapeut eerst samen met Maik zijn problemen in kaart gebracht en besproken wat hij graag anders wil zien in zijn leven. Daarna is dit ook met zijn ouders gedaan en hebben zij gekeken naar hoe zij als gezin weer fijn met elkaar om kunnen gaan. Onder begeleiding van de MDFT-therapeut heeft het gezin geleerd open en eerlijk ´van hart tot hart' met elkaar te praten; over praktische zaken, maar ook over emotionele onderwerpen.


Daarnaast heeft de therapeut zich hard gemaakt om Maik los te weken van zijn ‘foute' vrienden en juist de band te versterken met mensen die een positieve invloed op Maik kunnen hebben; zoals zijn échte familie.

 

Waar is MDFT mogelijk?

Prokino Zorg biedt MDFT aan in verschillende regio's, namelijk in:

Rotterdam
Zeeland

 

MDFT aanvragen

Ben je als verwijzer op zoek naar (MDFT) therapie voor een jongere in de leeftijd van 12 tot 19 jaar? Een aanvraag doe je via ons aanmeldformulier.


Staat de regio waarin de jongere woont niet tussen de genoemde opties? Neem dan contact op via het contactformulier. Wij kijken graag hoe we kunnen helpen.