Skip to Content

Buitenschoolse opvang De Boxem

Voor- en naschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar

 

De Boxem

Oude Wetering 82a

8044 PA Zwolle

 

Contactgegevens

Tel.: 038 3338792

Email: regio-middenoost@prokino.nl

Je vindt onze gezellige BSO in basisschool De Boxem, in het noordwesten van Zwolle, waar veel van onze kinderen naar school gaan. Hierdoor voelt de omgeving voor de kinderen heel vertrouwd. In een eigen lokaal bieden we hier een gezellige plek waar jouw kind na schooltijd graag komt.

Op onze BSO staat de pedagogiek van Reggio Emilia centraal: veel ontdekken en veel uitdaging, waarbij de insteek van het kind het uitgangspunt is. We werken met vier jaarthema's: voeding en gezondheid, duurzaamheid en techniek, bewegen en natuurbeleving. Daarbij zoeken we zoveel mogelijk de verbinding met de school en de omgeving.

Praktische informatie

We vangen jouw kind zowel voor als na schooltijd met liefde op. De opvangtijden zijn afgestemd op de tijden van de scholen in de omgeving:

• Van maandag tot en met vrijdag is er voorschoolse opvang van 07.30 tot 08.15 uur.
• Maandag, dinsdag en donderdag kan jouw kind na schooltijd van 14.30 tot 18.00 uur terecht op de BSO.
• Op woensdag en vrijdag zijn wij er na schooltijd, van 12.30 tot 18.00 uur.

Op de BSO bieden we ook huiswerkbegeleiding aan en komt de kapster regelmatig.

Het allerleukste aan BSO De Paperclip

• Veel aandacht voor de natuur.
• Het grote schoolplein om op te spelen.
• Dagkamperen bij de Agnietenplas in de zomervakantie.

Activiteitenprogramma DOENKids!

Met onze groepsactiviteiten op de BSO leert jouw kind snel en veilig zijn of haar weg te vinden in de groep. Om altijd een passende activiteit te bieden, maken we gebruik van het speciaal voor BSO's ontwikkelde programma DOENKids!: een programma vol sport en spel, maar ook met ruimte om iets nieuws te leren en tijd voor ontspanning. We pakken steeds iets anders leuks uit de thema's van het programma. Thema's die we behandelen zijn bijvoorbeeld smaakplezier, helden of fotografie.

Genoeg te beleven!

Elke dag hebben we een leuk aanbod aan activiteiten die goed aansluiten bij de interesses van de kinderen. Natuurbeleving en bewegen vinden we erg belangrijk, daarom gaan we zoveel mogelijk naar buiten en organiseren we sportieve activiteiten. Af en toe gaan we naar een speeltuin of naar het voetbalveld en we bieden jouw kind leuke en leerzame workshops aan. In de zomervakantie gaan we dagkamperen bij de Agnietenplas.

Aanmelden

Wil je jouw kind aanmelden bij onze BSO? Vul hiervoor het aanmeldformulier in. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking en een rondleiding op de locatie.