Skip to Content

Peuteropvang Prokino De Boxem

Peuterochtenden voor kinderen van 2 tot 4 jaar

 

De Boxem

Oude Wetering 82a

8044 PA Zwolle

 

Contactgegevens

Tel.: 038 3338792

Email: regio-middenoost@prokino.nl

Je vindt onze gezellige peuteropvang in basisschool De Boxem in Zwolle. Hier gaan we met jouw kind op ontdekkingstocht in een omgeving waar natuurbeleving centraal staat. Daarbij bereiden we je kind op de peuteropvang stap voor stap voor op de overgang naar de basisschool. Samen ontdekken, spelen en leren is daarbij belangrijk.

Op peuteropvang De Boxem werken met de pedagogiek van Reggio Emilia. Dat betekent in de praktijk: veel doen, veel erop uit, veel bewegen en rekening houden met individuele interesses en kwaliteiten van jouw kind. Bij ons is elk kind uniek!

Praktische informatie

Jouw kind is welkom om iedere woensdagochtend van 8.30 tot 11.45 uur bij ons te komen spelen. Wij zijn gesloten tijdens erkende feestdagen en de schoolvakanties van basisschool De Boxem.

Het allerleukste aan Prokino De Boxem

• DDe aandacht voor de natuur.
• De speelmogelijkheden op het schoolplein.
• Spelend leren met de activiteiten van het VVE-programma.

Voor – en vroegschoolse Educatie

Om de ontwikkeling van jouw peuter te stimuleren, werken we met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). De activiteiten uit het VVE-programma laten jouw peuter al spelend ontdekken en leren. Met taalspelletjes bijvoorbeeld, maar ook door spelactiviteiten samen met andere kinderen te doen, waardoor jouw kind zich ook sociaal en emotioneel verder ontwikkelt.

Spelenderwijs leren

Bij de peutergroep bereiden we jouw peuter spelenderwijs voor op de grote stap naar de basisschool. We werken hierin nauw samen met basisschool De Boxem, zodat de overstap straks niet zo groot is. Jouw kind leert waar hij of zij straks op school mee te maken krijgt, zoals het zitten in de kring en het wachten op je beurt. Maar ook het samen spelen en samen delen zijn erg belangrijk.

Aanmelden

Wil je jouw kind aanmelden voor onze peuteropvang? Vul hiervoor het aanmeldformulier in. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking en een rondleiding op de locatie.