Decorative bar
Logo Meander-Prokino
Meander-internaten
Stichting-meander
Vertrouwenspersoon
kinderen aan het water

De vertrouwenspersoon

Voor wie en waarvoor kan je bij de vertrouwenspersoon terecht?

Meander-Prokino werkt samen met een extern vertrouwenspersoon via de Merlijn Groep. De contactpersoon voor Meander is Stefan van Weers. De vertrouwenspersoon is beschikbaar voor medewerkers, stagiairs, jongeren en ouders.

Je kunt bij hem terecht als je met een vraag of kwestie zit op het gebied van ongewenste omgangsvormen. Denk aan zaken die te maken hebben met communicatie en omgang, zoals pesten op het werk, (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, intimidatie (bedreiging of agressie). Eigenlijk elke vorm van gedrag die persoonlijk als ongewenst of kwetsend ervaren wordt en waardoor je een gevoel van onveiligheid en stress krijgt. Ook kan je bij de vertrouwenspersoon terecht voor integriteitskwesties: zaken waarvan je vermoedt dat wetten of bedrijfsregels worden overtreden. Je kunt hierover vertrouwelijk met de vertrouwenspersoon sparren, zonder dat je direct een melding hoeft te doen.

Hoe gaat het in de praktijk?

Je kunt de vertrouwenspersoon benaderen voor een gesprek, ook als je nog niet precies weet wat je eigenlijk is overkomen of wat je ermee wilt. Je kunt hem bellen of e-mailen; zie contactgegevens hieronder.

Telefonisch wordt er afgesproken hoe, waar en wanneer een vertrouwensgesprek kan plaatsvinden. De vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal en kijkt wat er precies aan de hand is. Samen krijgen jullie dan helder wat er speelt en wat je nodig hebt. Vervolgens wordt er gekeken wat je al dan niet zou kunnen doen. De kernvraag daarbij is: wat helpt jou? En hoe kan je dat het beste aanpakken? De vertrouwenspersoon adviseert en ondersteunt je daarbij.

Belangrijk om te weten!

De gesprekken zijn vertrouwelijk, dus niemand hoort er iets van als jij dat niet wilt. Je bepaalt zelf wat er met je verhaal gebeurt, dus niemand gaat er iets mee doen zonder jouw toestemming. Vertrouwen is vanzelfsprekend het sleutelwoord.

De vertrouwenspersoon is geregistreerd bij de Landelijke Vereniging voor Vertrouwenspersonen (LVV) en gecertificeerd voor Ongewenste Omgangsvormen (OO) en Integriteit (I). Stefan van Weers werkt aan de hand van de LVV-beroepscode en de interne regelingen van de Merlijn Groep.

Vragen?

Als je vragen hebt of nog niet precies weet wat de vertrouwenspersoon voor je kan betekenen, mag je ook gewoon contact met Stefan opnemen. In een eerste contact luistert hij naar je verhaal en bespreken jullie samen of je bij de vertrouwenspersoon aan het juiste adres bent. In dat gesprek wordt ook besproken wat de vertrouwenspersoon wel of niet kan doen en zo nodig helpt hij met een gerichte doorverwijzing.

Bel Mail

Filosofie: je moet problemen daar oplossen waar ze ontstaan, met de mensen die het probleem ervaren, liefst in een zo vroeg mogelijk stadium. Advies: loop niet te lang alleen rond met je probleem of vraagstuk!
Stefan van Weers
Stefan van Weers
Vertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon Stefan van Weers stelt zich voor

Geboren in Amsterdam en opgegroeid in Noord-Holland, woon ik alweer ruim 20 jaar in de Museumhaven van Zutphen op een vrachtschip (voor de liefhebber: een luxe motor uit 1924 van de werf Bodewes). Ik werk als zelfstandig extern vertrouwenspersoon voor een groot aantal organisaties en via de Merlijn Groep voor Meander-Prokino.

Ik ben daarnaast actief als coach en trainer en geef ook workshops en trainingen aan vertrouwenspersonen. Mijn professionele achtergrond ligt in het personeelswerk en ik ben opgeleid tot mediator en heb mij gespecialiseerd in geweldloze- of verbindende communicatie.

Als vertrouwenspersoon mag ik mensen in spanningsvolle situaties opvangen en steunen. In mijn rol breng ik helderheid in complexe situaties en streef ik naar verbinding tussen mensen.

U kunt mij bereiken op 06-21831791 of via de mail stefan@innermatch.nl.