Aanbod kinderopvang
Veelgestelde vragen
Algemene informatie
Werken bij Prokino
Klik hier voor onze vacatures
Stichting Meander
Onze locaties
Ouderportaal
Toegang tot het ouderportaal van Meander
Stichting Meander-Prokino
Contact
Neem contact op via de kinderopvang contactpagina of meld je direct aan.
Onze zorglocatie is gelegen in een bruisende nieuwbouwwijk. Deze locatie delen we onze collega's van het Sint-Nicolaas internaat.
Vanuit onze locatie in Nijmegen bieden wij de volgende hulp aan:
Gezinsbegeleiding
Onze gezinsbegeleiders bieden praktische en emotionele ondersteuning in het gezin. We helpen bij vragen op gebied van opgroeien en opvoeden. We luisteren naar de wens en vragen van alle gezinsleden en onderzoeken samen wat er nodig is. De begeleider stelt samen met het gezin doelen op voor de begeleiding. De hulp wordt op maat geboden. Ook de duur en intensiteit van de hulp is maatwerk. De begeleiding kan worden geboden tijdens doordeweekse dagen, op het moment dat het best past in het ritme van het gezin, of bijvoorbeeld tijdens situaties waar ouders de meeste vragen over hebben.
In het gezin kan er sprake zijn van psychosociale problemen, gedrags- of ontwikkelingsstoornis of psychiatrische problematiek. Prokino Zorg adviseert gezinnen en ondersteunt ze om de opvoeding, de omgang met anderen en de ontwikkeling van het kind soepel te laten verlopen. Daarmee bevorderen we de zelfredzaamheid van het kind en het gezin. De begeleiders vergroten het inzicht bij het gezin, zoals de oorzaken van de ontstane problemen en de aanwezige opvoedingsvaardigheden van ouders. Doel is dat het gezin samen verder kan en ruimte ervaart om aan de toekomst te werken. Het netwerk van het gezin wordt, waar mogelijk, betrokken bij de begeleiding.
Kiestraining voor basisschoolleerlingen (4-12 jaar)
Als opvoeders uit elkaar gaan komt er veel af op de kinderen. Ze wonen straks niet meer samen in een huis als gezin en de kinderen hebben misschien een hoop vragen. De Kiestraining helpt hierbij en geeft een luisterend oor, denkt met de kinderen mee en kan antwoord geven op een aantal vragen. Alles om te helpen om op een fijne manier om te gaan met de scheiding van de ouders/opvoeders. Deze training oefent met het aanleren van een aantal vaardigheden die hierbij helpen. De kiestraining bestaat uit 8 bijeenkomsten en vind meestal plaats op een rustige plek buitenshuis, zoals op school.
Gezinshuis (0-18 jaar)
Ons warme toegankelijke gezinshuis biedt een langdurig verblijf voor kinderen tot 18 jaar. Het gezinshuis bevind zich in Velp bij Arnhem. Binnen het gezinshuis is er een klein vast team van de gezinshuismoeder en begeleiders. Het grote huis in combinatie met de grote tuin en huisdieren maakt dit een unieke plek waar kinderen en jongeren mogen opgroeien. Het gezinshuis is een aanbod voor kinderen en jongeren die extra begeleiding nodig hebben en die in staat zijn om te leven in een gezinssituatie. De begeleiding kan zich richten op het verbeteren en versterken van de sociale vaardigheden, het zelfbeeld, emotieregulatie en emotionele ontwikkeling, identiteitsontwikkeling, zelfstandigheid en ook de cognitieve vaardigheden en ontwikkeling. Het kleine team heeft kennis van en ervaring met diverse vormen van problematiek.
Woonhuis (vanaf 12 jaar)
In een bruisende nieuwbouwwijk in Nijmegen bevindt zich onze moderne locatie voor verblijf. Een huiselijke en toegankelijke woonplek voor jongeren die even niet thuis kunnen wonen om diverse redenen. Het woonhuis biedt een zo huiselijk mogelijke omgeving. De jongeren ontvangen alle momenten van de dag begeleiding, dag en nacht. Overdag gaan de kinderen en jongeren gewoon naar school of werk, spreken af met vrienden en vriendinnen en oefenen zij hun hobby's uit zoals zij gewend zijn.
De begeleiding kan zich richten op het verbeteren en versterken van de sociale vaardigheden, het zelfbeeld, emotieregulatie en emotionele ontwikkeling, identiteitsontwikkeling, zelfstandigheid en ook de cognitieve vaardigheden en ontwikkeling. We gaan naast de jongeren staan en stellen samen haalbare doelen op, gericht op bijvoorbeeld werk, vrije tijd, school en toekomstperspectief. Contact met thuis wordt zoveel mogelijk behouden door een vaste mentor, zodat het contact tussen thuis en de groep blijft bestaan. Ook ligt de focus op onderzoeken of thuis wonen nog haalbaar is en eventueel actief terugwerken naar huis.
Kamertrainingscentrum KTC (16 -18 jaar)
Als jongeren al een bepaalde mate van zelfstandigheid hebben, maar nog niet zelfstandig kunnen wonen en geen 24 uur per dag toezicht nodig hebben, is er de mogelijkheid voor een KTC plek. Ons KTC heeft diverse huiselijke locaties dicht bij elkaar in de wijk, waarbij de begeleiders pendelen tussen de locaties. Er is 24 uur per dag een begeleider aanwezig. Er kan altijd beroep worden gedaan op de begeleiders. Je krijgt een vaste mentor.
Er wordt samen gewerkt aan zelfstandigheidsdoelen, zoals omgaan met geld, verantwoordelijkheden nemen, planning, veranderingen na de 18e verjaardag en keuzes maken. School en werk is belangrijk in het toewerken richting zelfstandigheid. Naast zelfstandigheidsdoelen wordt begeleiding geboden op gebied van het verbeteren en versterken van de sociale vaardigheden, het zelfbeeld, emotieregulatie en emotionele ontwikkeling, identiteitsontwikkeling, zelfstandigheid en ook de cognitieve vaardigheden en ontwikkeling. We gaan naast de jongeren staan en stellen samen haalbare doelen op, gericht op bijvoorbeeld werk, vrije tijd, school en toekomstperspectief.
Tijdens het verblijf op ons KTC wordt steeds onderzocht waar naar toe gewerkt wordt en welke vervolg woonplek passend is. Soms is dit zelfstandig wonen, soms met enkele uurtjes begeleiding per week en soms een beschermde woonvorm.
Alleen professionals van een wijkteam, gecertificeerde instellingen en artsen kunnen cliënten aanmelden. Wij ontvangen volledig ingevulde aanmeldformulieren uitsluitend per beveiligde e-mail via onderstaande knop.
De benodigde aanmeldformulieren worden hieronder als download aangeboden.